A pálinka a magyar kultúra része, nemzeti identitás és országimázs – mondta Fazekas Sándor nagykövetek körében az alma és a pálinka népszerűsítésére szervezett eseményen az Etyeki Czimeres Pálinkaházban.

Feladatunk és kötelességünk, hogy a minőségi magyar pálinkát mindenki számára egyértelművé és megismerhetővé tegyük Magyarországon és a világban. Ennek érdekében a nemes ital hazánkban nem csak törvényi védelem alatt áll, hungarikumnak is minősül - hangsúlyozta a miniszter.

Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

Az eseményen a nagykövetek és a nagykövetségek munkatársai angol nyelvű előadáson ismerhették meg a pálinkakészítés gyakorlati folyamatait, valamint megkóstolhattak almából készült ételeket is.

Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

A résztvevők ajándékba kaptak a Pálinka Országkóstoló eredményeképpen elkészült 2014-es Pálinkakiválóságok Könyvéből egy-egy példányt, amely először jelent meg angol nyelven. Az országkóstoló keretében rendezett mustrán számos szakmailag elkötelezett, valamint magas nívóra törekvő kereskedelmi főzde mutatta meg párlatait.