Aki szereti a jó ízeket, a hagyományos magyar ételeket, annak jó programokat, tartalmas időtöltést kínál a most kezdődő disznótoros szezon – üdvözölte az I. Tisza-tavi disznótoros és pálinkamustra résztvevőit és vendégeit a földművelésügyi miniszter.
Fazekas Sándor az első böllérfesztiválra érkezett Tiszafüredre, ahol immáron mind a négy évszakban színvonalas programokat kínálnak a helyiek, a környék és a távolabban élők örömére. A disznótor nem csak munkát jelent, már régen is a családi és a baráti összejövetelek egyik összetartó ereje volt, mint ahogyan az ma is – fogalmazott a miniszter.
Az ilyenkor hagyományosan készített ételek évszázadok óta jelen vannak a magyar kultúrában. A disznótorok is hozzájárulnak a hazai sertéshúsfogyasztás növekedéséhez, ami az elmúlt években 2 kilogrammal nőtt – fogalmazott az agrárminiszter.
Tiszafüreden ez alkalommal 23 főzőcsapat mellett 27 pálinkakészítő is összeméri tudását. A hagymás vér, a hurka, a kolbász, az orjaleves és más ételek mellett a környék hagyományos szilva és birspárlatai között is dönt a zsűri, a rendezvényre látogatók pedig végigkóstolhatják a menüt.