A Földművelésügyi Minisztérium sikeres egyeztetéseinek köszönhetően mától lehetővé vált öt magyar vállalkozás számára, hogy friss és fagyasztott marhahúst szállítsanak Hongkongba. A tárgyalások folytatódnak annak érdekében, hogy az engedélyezett létesítmények és az exportálható termékek köre mielőbb bővülhessen.
Az FM és a hongkongi élelmiszer-felügyeleti hatóság tárgyalásainak köszönhetően ezentúl Apajról, Dömsödről, Dunakesziről, Hajdúnánásról és Jászszentandrásról szállíthatnak friss és fagyasztott marhahúst Hongkongba.
Az FM a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar vállalkozások számára új piaci lehetőségeket biztosítson. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei pedig tanácsadással segítik az előállítókat, forgalmazókat, hogy megfeleljenek az EU-n kívüli országok speciális elvárásainak. A szakpolitikai képviselők munkája támogatja a hazai előállítók fejlődését és emellett hozzájárul ahhoz is, hogy a kiváló minőségű magyar élelmiszerek jó híre még ismertebbé váljon a külföldi vásárlók körében.
A tárgyalások a jövőben tovább folytatódnak. A cél, az engedélyezett létesítmények körének mielőbbi bővítése, valamint az exportengedély kiterjesztése a juh, kecske és vadhús termékekre.