A következő kormányzati ciklusban kiemelt stratégiai cél az élelmiszerminőség javítása, az élelmiszerkönyv minőségi követelményeinek emelése és az élelmiszer feldolgozóipar fejlesztése. Ez utóbbihoz az uniós források rendelkezésre állnak, a fejlesztési célterületek kijelöléséhez várja a Földművelésügyi Minisztérium a szakmaközi szervezetek véleményét, a megvalósításhoz pedig együttműködésüket. Legutóbb a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke kapott meghívást Zsigó Róbert államtitkártól.
Az államtitkár a megbeszélésen részt vett szakmaközi szervezet elnökével az ágazat terveiről, jövőbeni elképzeléseiről, a további fejlődés irányairól, valamint az ezt megalapozó együttműködés lehetőségeiről beszélt.
Az élelmiszeripar versenyképességének javítása, a munkahelyteremtés, a rövid ellátási lánc fontosságának hangsúlyozása, a helyi feldolgozó kapacitás bővítése és a külső és belső piac fejlesztése is azon célterületek között van, amelyről szóló jelentés a kormány jóváhagyására vár. A szakmaközi szervezet vezetője egyetértett a húsipari feldolgozóüzemek fejlesztésének fontosságával, ugyanakkor kiemelte, hogy most úgy tűnik, a tenyésztőknél megvan a kedv és a szándék is az állattenyésztés felfuttatásához, amelyhez támogatási forrást remélnek. Németh Antal a kormány sertésstratégiájával egyetértve fontosnak nevezte a sertéslétszám növelését, a feldolgozó-kapacitás növelését, ugyanakkor a támogatási források meglétét is.
Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a megbeszélésen a szakmaközi szervezet elnökét megkérte: közös célként azon legyenek, hogy a hazai húsfeldolgozók minél több itthon tenyésztett alapanyagot dolgozzanak fel, hiszen ez az egész ágazat célja. A földművelésügyi tárca pedig mindent megtesz azért, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a kiváló minőségű, ellenőrzött, biztonságos magyar élelmiszerek fogyasztására.